Wyjątkowa formuła wykorzystująca starożytną mądrość chińską i nowoczesną technologię.
Dlaczego kwasy tłuszczowe Omega-3 są tak ważne?
• Kwasy tłuszczowe Omega-3 należą do grupy nienasyconych kwasów tłuszczowych.• Szczególnie wartościowymi kwasami tłuszczowymi Omega-3 są: EPA (kwas eikozapentaenowy) i DHA (kwas dokozaheksaenowy).
• Olej rybi uważany jest za najlepsze źródło kwasów tłuszczowych, ponieważ naturalnie zawiera zarówno kwas DHA, jak i EPA.
• Dodatkowo olej rybi zawiera witaminy A i D, które są niezwykle cenne dla naszego organizmu.
• Kwasy Omega-3 odgrywają szczególnie ważną rolę w diecie dzieci i młodzieży.
• Organizm ludzki nie może samodzielnie wytwarzać tych kwasów tłuszczowych, a ich niedobór może prowadzić do różnych chorób i dolegliwości. Z tego powodu muszą być one dostarczane z pokarmem, aby zapewnić nam dobre samopoczucie.
• Olej rybi uważany jest za najlepsze źródło kwasów tłuszczowych, ponieważ naturalnie zawiera zarówno kwas DHA, jak i EPA.
• Dodatkowo olej rybi zawiera witaminy A i D, które są niezwykle cenne dla naszego organizmu.
• Kwasy Omega-3 odgrywają szczególnie ważną rolę w diecie dzieci i młodzieży.
• Organizm ludzki nie może samodzielnie wytwarzać tych kwasów tłuszczowych, a ich niedobór może prowadzić do różnych chorób i dolegliwości. Z tego powodu muszą być one dostarczane z pokarmem, aby zapewnić nam dobre samopoczucie.
W wyniku badań naukowcy udowodnili, jak ważne miejsce w naszej diecie odgrywa olej z ryb. Eskimosi, mimo że ich dieta jest wysokokaloryczna i bogata w tłuszcz, bardzo rzadko cierpią z powodu chorób układu sercowo-naczyniowego. Wykazano, że przyczyną tego zjawiska nie są czynniki genetyczne, ale obecność substancji ochronnych w oleju z ryb. Okazało się również, że eskimoscy emigranci, którzy zmienili swoją dietę, zapadają równie często jak Europejczycy na choroby cywilizacyjne, związane z układem krążenia.
Omega-3 – korzyści zdrowotne
1. Pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy
Jedną z głównych korzyści kwasów Omega-3 jest ich wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Badania wykazały, że kwasy Omega-3 zapobiegają śmierci niemal jednego na dziesięciu pacjentów z niewydolnością serca.
Każdego roku choroby sercowo-naczyniowe powodują, że umiera ponad 4,35 milionów osób w Europie i ponad 1,9 mln w Unii Europejskiej. Choroby te są przyczyną niemal połowy wszystkich zgonów w Europie (49%) i UE (42%).
Kwasy Omega-3 wpływają na obniżenie stężenia "złego" cholesterolu LDL i trójglicerydów we krwi, przy jednoczesnym zwiększeniu zawartości "dobrego" cholesterolu HDL.
Dieta Eskimosów i przybrzeżnych Japończyków bogata jest w kwasy tłuszczowe Omega -3 EPA i DHA. Śmiertelność wśród nich z powodu zawałów serca jest znacznie niższa niż u osób, które odżywiają się według typowej zachodniej diety.
2. Obniżanie ciśnienia krwi
Analizując wpływ kwasów Omega-3 na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi naukowcy wykazali, że wzbogacenie diety o te kwasy może prowadzić do obniżenia ciśnienia krwi, zwłaszcza u pacjentów z nieleczonym nadciśnieniem tętniczym.
Analiza 17 badań klinicznych, w tym duża próba z wykorzystaniem suplementów oleju rybiego, wykazały, że codzienne spożywanie oleju rybiego może obniżać ciśnienie krwi u osób z nieleczonym nadciśnieniem tętniczym.
3. Wspomaganie właściwego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego
Kwasy Omega-3 poprawiają funkcjonowanie mózgu i stymulują zdolności intelektualne. Wzbogacenie diety o kwasy tłuszczowe poprawia funkcje fizjologiczne i koncentrację oraz może eliminować uczucie złości, niepokoju oraz depresję. Mogą one łagodzić objawy powodowane zaburzeniami w rozwoju układu nerwowego i spowalniać rozwój chorób związanych z wiekiem, takich jak demencja starcza.
Omega-3 zawierają kwas DHA, który jest potrzebny do produkcji tak zwanych hormonów szczęścia - serotoniny i dopaminy. Badania wykazują, że osoby cierpiące na zaburzenia emocjonalne czy depresję mają bardzo niski poziom tego kwasu we krwi.
4. Korzystny wpływ na ochronę wzroku
Badania nad wpływem kwasu Omega-3 na zdrowie oczu potwierdzają, że spożycie kwasów tłuszczowych może mieć istotne znaczenie dla rozwoju oka i zapobiegania, zwłaszcza u osób starszych, zwyrodnieniu plamki żółtej i siatkówki.
Zdaniem ekspertów, regularne spożywanie produktów zawierających wysoki poziom kwasów tłuszczowych Omega-3 (EPA i DHA) może zapobiegać pogarszaniu się wzroku spowodowanemu przez zwyrodnienie plamki żółtej, które występuje u osób starszych.
5. Właściwości przeciwzapalne
Kwasy Omega-3 mogą hamować aktywację czynników, które powodują stany zapalne oraz wspomagają zmniejszenie bólu, powodowanego chorobami o podłożu reumatycznym.
Badania laboratoryjne pokazują, że dieta bogata w kwasy tłuszczowe Omega-3 może pomóc ludziom z chorobą zwyrodnieniową stawów. W małej grupie osób z chorobą zwyrodnieniową stawów zanotowano zmniejszenie sztywności stawów i bólu, zwiększenie siły chwytu i poprawę tempa spaceru.
6. Wspomaganie dobrego stanu skóry
• Kwasy Omega-3 pomagają zapobiegać zmarszczkom oraz mogą opóźniać proces starzenia się skóry.
• Chronią przed uszkodzeniami skóry na skutek nadmiernej ekspozycji na słońce i przyczyniają się do zmniejszenia negatywnego wpływu promieni UV.
• Regulują funkcjonowanie komórek i pomagają utrzymać elastyczność oraz jędrność skóry.
• Chronią przed uszkodzeniami skóry na skutek nadmiernej ekspozycji na słońce i przyczyniają się do zmniejszenia negatywnego wpływu promieni UV.
• Regulują funkcjonowanie komórek i pomagają utrzymać elastyczność oraz jędrność skóry.
Objawami niedoboru kwasu tłuszczowego Omega-3 są problemy skórne, takie jak egzema, łupież, łuszczenie się skóry i wolne gojenie się ran.
Skład:
1. Olej rybi zawiera witaminy A i D
Są to dwie witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, które są niezwykle cenne dla naszego organizmu.
Witamina A
• Reguluje wzrost i rozwój.
• Zapewnia właściwe widzenie, wzrost, regenerację komórek skóry i błon śluzowych.
• Wpływa na syntezę pigmentów, które są niezbędne do właściwego widzenia o zmierzchu i widzenia kolorów.• Uczestniczy w tworzeniu tkanki kostnej i wspomaga układ odpornościowy.
Witamina D posiada wiele różnych funkcji fizjologicznych:
• Najważniejszy jest jej wpływ na zarządzanie gospodarką wapniowo-fosforową.
• Buduje nasze kości.
• Wpływa na prawidłowe tworzenie się kości u dzieci i dorosłych, w tym gęstość i stan zębów.
• Korzystnie wpływa na nasze mięśnie i układ nerwowy.
• Buduje nasze kości.
• Wpływa na prawidłowe tworzenie się kości u dzieci i dorosłych, w tym gęstość i stan zębów.
• Korzystnie wpływa na nasze mięśnie i układ nerwowy.
Rokitnik rośnie głównie w Europie i Azji. Jest znacznie starszy niż drzewo Gingko i jest jedną z najstarszych roślin na Ziemi.
• Wzmacnia układ odpornościowy i pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy.
• Bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza w kwas palmitynowy, który jest składnikiem skóry.
• Posiada substancje bioaktywne i proteiny, które wykazują właściwości odmładzające i pozytywnie wpływają na zdrowie.
• Wspomaga zdrowie skóry i włosów.
• Wzmacnia integralność błon śluzowych.
• Wspomaga trawienie.
• Posiada właściwości przeciwzapalne.
• Łatwo wnika do uszkodzonych i starzejących się komórek.
• Bogaty w niezbędne kwasy tłuszczowe, a zwłaszcza w kwas palmitynowy, który jest składnikiem skóry.
• Posiada substancje bioaktywne i proteiny, które wykazują właściwości odmładzające i pozytywnie wpływają na zdrowie.
• Wspomaga zdrowie skóry i włosów.
• Wzmacnia integralność błon śluzowych.
• Wspomaga trawienie.
• Posiada właściwości przeciwzapalne.
• Łatwo wnika do uszkodzonych i starzejących się komórek.
Witamina E
• Rozpuszczalna w tłuszczach witamina przeciwutleniająca, które pomaga neutralizować szkodliwe działanie wolnych rodników.
• Szczególnie ważna zarówno dla ochrony naszych błon komórkowych, jak i zdrowia skóry, serca, układu krążenia, nerwów, mięśni i czerwonych krwinek.
• Bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek organizmu.
• Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i chroni komórki krwi przed rozpadem.
• Wspiera system odpornościowy i wykazuje właściwości przeciwzapalne.
• Witamina E uważana jest za jeden z najlepszych naturalnych przeciwutleniaczy.
• Spowalnia proces starzenia się organizmu.
• Szczególnie ważna zarówno dla ochrony naszych błon komórkowych, jak i zdrowia skóry, serca, układu krążenia, nerwów, mięśni i czerwonych krwinek.
• Bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych do komórek organizmu.
• Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i chroni komórki krwi przed rozpadem.
• Wspiera system odpornościowy i wykazuje właściwości przeciwzapalne.
• Witamina E uważana jest za jeden z najlepszych naturalnych przeciwutleniaczy.
• Spowalnia proces starzenia się organizmu.
Charakterystyka:
• TIENS Omega-3 jest zbilansowanym, ekskluzywnym połączeniem nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3, oleju z rokitnika i witaminy E.
• Jest to jedyny produkt na rynku, który posiada tak wyjątkowy skład, szybko się wchłania i jest zalecany jako źródło niezbędnych składników odżywczych koniecznych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
• TIENS Omega-3 nie zawiera glutenu i jest bezpieczny dla osób na diecie bezglutenowej z powodu celiakii lub uczulenia na ziarna zbóż.
• TIENS Omega-3 nie zawiera laktozy. Laktoza stosowana jest jako wypełniacz w wielu suplementach diety, które dostępne są na rynku.
• TIENS Omega-3 nie zawiera konserwantów, które mogą powodować bardzo wiele problemów zdrowotnych.
• Jest to jedyny produkt na rynku, który posiada tak wyjątkowy skład, szybko się wchłania i jest zalecany jako źródło niezbędnych składników odżywczych koniecznych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
• TIENS Omega-3 nie zawiera glutenu i jest bezpieczny dla osób na diecie bezglutenowej z powodu celiakii lub uczulenia na ziarna zbóż.
• TIENS Omega-3 nie zawiera laktozy. Laktoza stosowana jest jako wypełniacz w wielu suplementach diety, które dostępne są na rynku.
• TIENS Omega-3 nie zawiera konserwantów, które mogą powodować bardzo wiele problemów zdrowotnych.
Ponieważ nasz organizm nie produkuje tych kwasów tłuszczowych, uzupełnienie ich niedoboru z TIENS Omega-3 zalecane jest dla dobrego psychicznego i fizycznego samopoczucia.
TIENS Omega-3 to sposób na uzupełnienie Twojej diety!
Dawkowanie: należy przyjmować 1 kapsułkę 2 razy dziennie podczas posiłku.
Jedna kapsułka TIENS Omega-3 zawiera 300 mg nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3.
Opakowanie: 50 kapsułek.
UWAGA: Suplement diety. Preparat nie jest lekiem i nie zastępuje leków przepisanych przez lekarza. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.