Mrówki górskie (Polyrhachis vicina Roger)
Mrówka, to zadziwiający owad, przedstawiciel jednej z największych i najbardziej rozwijających się rodzin owadów w świecie przyrody na naszej planecie. W bryłkach bursztynu, liczącego sobie ponad sto milionów lat, możemy zobaczyć mrówki prehistoryczne, których wygląd zewnętrzny i budowa niewiele zmieniły się w ciągu tych lat. To jest dowodem, że ci mali mieszkańcy naszej planety - mrówki - posiadają stabilną strukturę genetyczną o najsilniejszej zdolności do przetrwania i adaptacji.
Jak wykazują opublikowane badania naukowe, właśnie mrówki górskie (Polyrhachis vicina Roger), (Pv Roger) to największe bogactwo wśród pozostałych gatunków mrówek. Z dawien dawna ludzie z dużym zainteresowaniem studiowali oddziaływanie mrówek w medycynie, spożywając larwy mrówek. I użytkowano również części dorosłych osobników, jako podstawowy surowiec różnych preparatów leczniczych.
Obecnie wiele ośrodków naukowobadawczych po kilku latach praktyki zaczęło z powodzeniem stosować preparaty uzyskiwane z mrówek w skutecznym leczeniu chorób reumatoidainych. Odkryto również, że preparaty uzyskiwane z mrówek posiadają dosyć skuteczne oddziaływanie na organizm w przypadku niektórych schorzeń chronicznych, na przykład zapalenie wątroby typu B i C, cukrzyca i inne. Poza tym, są one również najcenniejszym zasobem TCM (Tradycyjnej Chińskiej Medycyny), który potrafi skutecznie zapobiegać upośledzeniu funkcji płciowych, pomaga przywrócić zdolność rozrodczą i in., ma działanie kosmetyczne, korzystnie wpływa na stan skóry, jest jednocześnie regulatorem bilansu. YIN i YAN w narządach i układach organizmu, co kwalifikuje produkt jako naturalny preparat regenerujący najwyższej klasy.
Jednakże nie wszystkie odmiany mrówek mają znaczenie spożywcze i lecznicze. Według opinii uczonych obecnie w ChRL można stosować do celów spożywczych i leczniczych tylko jeden gatunek mrówek, co potwierdza certyfikat Ministerstwa Zdrowia ChRL: są to mrówki, żyjące w górach Changbai Szań - Górskie mrówki (Polyrhachis vicina Roger), (Pv Roger).
Górskie mrówki (Polyrhachis vicina Roger), (Pv Roger) zawierają: białko od 40% do 55%; 14 rodzajów minerałów potrzebnych do funkcjonowania organizmu człowieka; 19 rodzajów aminokwasów (w tym aminokwasy niezbędne - treonina, fenyloalanina, walina, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, tryptofan); są bogate w witaminy A, B1, B2, B12, C, D, E i in.; spośród soli nieorganicznych występują w nich sole wapnia, żelaza, fosforu, selenu i cynku, szczególnie bogate są w sole cynku. Wartość odżywcza tego unikalnego surowca spożywczego przewyższa nawet dziki żeńszeń górski (wzięty w równych proporcjach).
Uwaga: Jeszcze 2-3 lata temu na polskim rynku (w systemie dystrybucyjnym Tiens) dostępny był w sprzedaży "Preparat z dzikich mrówek" produkowany przez korporację Tianshi. Aktualnie jest on niedostępny.
Materiał źródłowy: http://www.fohow.pl/informacje/sklad_preparatow.html
Strony
- O korporacji TIANSHI
- Filozofia TIENS
- Suplementy - oczyszczanie
- Suplementy - wzmacnianie
- Suplementy - regeneracja
- Urządzenia Wellness
- Kosmetyki naturalne - seria Prime U
- Kosmetyki naturalne - seria Ginseng
- Pielęgnacja i higiena osobista
- NOWOŚĆ: Chemia gospodarstwa domowego
- Zasada Jin Jang i Teoria Pięciu Przemian
- Kuracje profilaktyczne
- Co odróżnia Tiens od innych firm MLM?
- Karta Klienta
- KONTAKT
- Posty bloga